آیت الله محسن اراکی در گفت وگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به برگزاری پنجمین کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین، و سخنرانی مقام معظم رهبری در این کنفرانس، اظهارداشت: این کنفرانس در شرایطی برگزار شد که برگزاری چنین گردهمایی با حضور اندیشمندان و صاحب نظران جهان اسلام احساس می شد.
وی افزود: امیدواریم این کنفرانس نتایج بسیار خوب و عملیاتی دربر داشته باشد؛ البته به نظر می رسد برای عملیاتی شدن مطلبات و تصمیمات کنفرانس می بایست کمیته ای متشکل از سران کشورهای اسلامی با محوریت فلسطینی ها تشکیل شود تا ضمن پیگیری نتایج این کنفرانس با تشکیل دفتر یا دبیرخانه دائمی پیگیری لازم جهت اجرایی شدن تصمیمات مطرح شده در کنفرانس را انجام دهد و به گونه ای نباشد که به مجرد پایان یافتن آن برنامه ها و تصمیمات بدون نتیجه عملی خاتمه یابد.
رییس مجمع اندیشه اسلامی با اشاره به بسترهای مناسب برگزاری این کنفرانس ادامه داد: بیداری اسلامی، ظرفیت بسیار مناسبی است تا دل ها و گوش های آماده شنیدن پیام انقلاب اسلامی ایران را همراه خود کند؛ امروز جهان اسلام نیازمند توجیهات و استفاده از تجربیات جمهوری اسلامی در ادامه حرکت ها و خیزش های بیداری است.
*بیداری اسلامی از جنس انقلاب ایران است
وی اضافه کرد: گرچه ممکن است برای برخی از جریان های سیاسی کشورهای عربی خوش آیند نباشد که از تجربیات جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند، ولی بدنه این جنبش ها که عمدتاً قشر جوان و جهادی آن را تشکیل می دهند، خود را به انقلاب اسلامی نزدیک می دانند و جریان بیداری اسلامی را از جنس انقلاب ایران به حساب می آورند.
آیت الله اراکی تصریح کرد: در چنین شرایطی امت اسلامی کاملاً آماده دریافت تجربیات جمهوری اسلامی ایران و بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری است؛ بنابراین کنفرانس و سخنرانی رهبر فرزانه انقلاب در بهترین شرایط و بستر لازم برگزار و ایراد شد که تاثیرات آن را در آینده شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل محرک بیداری اسلامی رابطه سران دیکتاتور کشورهای عربی با رژیم های استعماری و استکباری بود، اظهارداشت: موضع آمریکا در برابر فلسطین، همان موضع مبارک و بن علی و برخی از رژیم های دیکتاتوری عربی است که همین مسئله یکی از محرک های مردم در این جهت می باشد؛ بنابراین هجوم مردم مصر به سفارت اسرائیل در قاهره دور از انتظار نبود و این اقدام انقلابی نشان می دهد انگیزه ضد اسرائیلی در میان مردم انقلابی مصر و سایر ملتهای عربی صد چندان شده است.
*رژیم صهیونیستی منفعل و منزوی شده است
عضو خبرگان رهبری بیان داشت: با توجه به شرایط پیش آمده در کشورهای عربی، رژیم صهیونیستی کاملاً منفعل و به طور شدید منزوی شده است؛ این انزوا و انفعال کاملاً شرایط را آماده می کند که از سوی دیگر ملت ها و کشورهای اسلامی بتوانند موضع فعالی را در زمینه سرنوشت فلسطین داشته باشند.
وی با اشاره به دلیل انفعال رژیم صهیونیستی در منطقه، اظهارداشت: یکی از دلایل انفعالی عمل کردن اسرائیل را می توان حرکت رییس حکومت خودگردان فلسطین یعنی آقای ابومازن دانست که با هماهنگی کشورهای اروپایی و خط لیبرال در صهونیست ها آمد و برای نجات وضع منفعل صهیونیست ها اقدام به طرح مسئله دولت فلسطین در سازمان ملل نمود.
مؤسس مرکز اسلامی انگلیس ادامه داد: طرح مسئله دولت فلسطین در حالی مطرح میشود که مذاکرات صلح بیش از 20 سال است که در جا می زند و در طول این مدت هرگز این طرح بدین شکل مطرح نبود و هرگز رییس خودگردان فلسطین اقدامی را در جهت به رسمیت شناختن دولت فلسطینی در کنار دولت اشغالگر در سازمان ملل انجام دهد.
وی افزود: در چنین شرایطی، که اسرائیل به موضع انفعالی دچار شده و از سوی دیگر موضع کشورها و ملت های اسلامی بسیار قوی است، مقام معظم رهبری به عنوان ولی امر مسلمین و رهبر عظیم ترین جریان انقلابی و بیداری اسلامی در منطقه، چارچوب کلی حرکت ملت ها علیه رژیم صهیونیستی را ترسیم و نقشه راه نجات فلسطین را اعلام کردند و استراتژی مبارازت و حرکت مردم فلسطین را کاملا روشن و مشخص کردند.
آیت الله اراکی با بیان اینکه مسئله اصلی« همه فلسطین برای همه فلسطینینان است» گفت: چارچوب کلی و استراتژی اساسی و بنیادین جمهوری اسلامی در برابر بیداری اسلامی معاصر و مسئله فلسطین همین موضع ای است که مقام معظم رهبری مطرح کردند یعنی« فلسطین از نهر تا بحر» این استراتژی بسیار اهمیت دارد وباید مرود توجه اندیشمندان و صاحبنظران جهان اسلام قرار گیرد.
*حیات دوبارهای به کالبد جنبشهای فلسطین بخشیده شد
وی افزود: بیانات مقام معظم رهبری انگیزه و آمادگی جدیدی در نیروی های فلسطینی ایجاد کرد و حیات مجددی در جنبش های آزادی بخش فلسطینی بوجود آورد؛ البته بیداری اسلامی نیز حیات مجددی را در کالبد جنبش های فلسطینی، اسلامی و آزادیخواه بخشیده بود که آن هم نشات گرفته از انقلاب اسلامی ایران است؛ همه دیدم جنبش حماس و جهاد و جنبش های آزادی خواه فلسطینی در غزه در محاصره قرار داشتند و این محاصره برای آنها محدودیت های بسیاری بوجود آورده بود، ولی با فرو ریختن دیوار حائل در مرز مصر ارتباط این توده های مردمی با ملت فلسطین و جنبش های آزادی خواه دوباره برقرار شد و حیات و انرژی بسزایی به فلسطینی ها داد.
آیتالله اراکی تصریح کرد: در این شرایط باید با جهتدهی به جنبش های فلسطینی از این موقعیت برای مبارزه آینده بهره گرفته شود، همچنین در عرصه سیاسی و مقاومت می بایست راهکارهایی به آنها ارائه شود که با سخنرانی رهبری و تشکیل این کنفرانس بستر مناسبی در این زمینه بوجود آمد.
این استاد سطح عالی حوزه با اشاره به کلام رهبری مبنی بر این که «ایران اسلامی نه جنگ کلاسیک و نه به دریا ریختن یهودیان مهاجر و نه حکمیت سازمان بین الملل را پیشنهاد می کند»، تأکید کرد: قطعا پیشنهاد ایران، بهترین پیشنهاد است؛ چون در چارچوب قوانین مقبول و متعارف بشری است.
مؤسس مرکز اسلامی انگلیس ادامه داد: ما معتقدیم باید غاصبینی که با اعمال ظلم، زور و ستم آمده اند و چنین پایگاهی را برای ظلم و استکبار در منطقه ایجاد کردهاند به دریا ریخته شوند، اینها همان سران سلطه گرانی هستند که با اعمال سیاست های استعمارگرانه حکومت می کنند.
وی تصریح کرد: مهاجرینی که با تاکتیک های مختلف به این منطقه آمدهاند، فعلا حضورشان در فلسطین غیر قانونی و غاصبانه است؛ در قالب طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی تکلیف آنان را دولت مشروعی که توسط فلسطینیان انتخاب خواهد شد، معین میشود؛ این مسئله مقبول و معقول جامعه جهانی است.
آیت الله اراکی ادامه داد: همانطور که در آمریکا و اروپا و سایر کشورها برای مهاجرین قوانین خاصی وجود دارد، چرا نباید برای مهاجرین یهودی در فلسطین چنین قوانین وجود داشته باشد؟ البته تصمیم درباره این قضیه به عهده دولت منتخب فلسطین است.
*قدرت دیکتاتورها درهم شکسته شد
وی با اشاره به این بخش از سخنان مقام معظم رهبری که « آنچه رژیم صهیونیستی را تهدید می کند، موشک های ایران و گروه های مقاومت نیست، بلکه عزم مردان و زنان امت های بیدار مسلمان است»، اظهارداشت: نه موشک های ایران و نه موشک های گروه های مقاومت برای اسقاط دولت اسرائیل فراهم نشده، بلکه برای دفاع از خاک کشور فراهم شده است و موشک های مقاومت نقش دفاعی در برابر هجوم رژیم صهیونیستی را دارد؛ آنچه قدرت اصلی مردم فلسطین و مسلمان در کشورهای اسلامی است همان قدرتی است که رژیم های دیکتاتوری را در هم شکسته است.
آیت الله اراکی در پایان خاطرنشان کرد: تجربه بعد از انقلاب نشان می دهد، بزرگترین تهدید برای قدرت های استکباری و رژیم های ظالم و مستبد، همدستی و اراده پولادین مردم است؛ این را تجربه منابع دینی هم تایید می کند.